Zöldborsó jóasszony módra recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg zöldborsó
- 6 apró szemű hagyma
- 2-3 fiatal sárgarépa
- 1 fejes saláta szíve
- 6 dkg vaj
- 2 kockacukor
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A hozzávalókat a salátaszív kivételével mély cserépedénybe tesszük (a hagymaszemeket meg a sárgarépákat egészben), és kétujjnyi vizet aláöntve, fedővel vagy alufóliával befedjük, majd a sütőben megpároljuk. Amikor a borsó már puha, tetejére szórjuk a laskára vágott salátaszívet, és rövid lére sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

