Töltött burgonya recept

Hozzávalók:
- 8-10 közepes burgonya
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- sajt
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük.
A töltelékhez a vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd a pörcöket kiszedjük. Kevés olajat, vagy zsírt adunk a szalonnazsírhoz, ha szükségesnek találjuk, majd a vékony karikákra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát megdinszteljük a zsíron.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét kivájjuk. A fél burgonyákat vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk. A kivájt burgonyát összetörjük, és a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Pirítjuk egy kicsit, majd ehhez a masszához kevés (kb. 2-3 dkg) reszelt sajtot keverünk.
A fél burgonyákat megtöltjük ezzel a masszával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A készre sütés előtt kb. 5 perccel a szalonnapörcöket rárakjuk a töltött burgonyák tetejére, és sajtot szórunk rá. Úgy finom igazán, ha az alja ropogós pirosra sül.
A töltött burgonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »