Hozzávalók:
Elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük.
A töltelékhez a vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd a pörcöket kiszedjük. Kevés olajat, vagy zsírt adunk a szalonnazsírhoz, ha szükségesnek találjuk, majd a vékony karikákra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát megdinszteljük a zsíron.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét kivájjuk. A fél burgonyákat vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk. A kivájt burgonyát összetörjük, és a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Pirítjuk egy kicsit, majd ehhez a masszához kevés (kb. 2-3 dkg) reszelt sajtot keverünk.
A fél burgonyákat megtöltjük ezzel a masszával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A készre sütés előtt kb. 5 perccel a szalonnapörcöket rárakjuk a töltött burgonyák tetejére, és sajtot szórunk rá. Úgy finom igazán, ha az alja ropogós pirosra sül.