Tepsiben sült újkrumpli recept
Hozzávalók:
- Kb. 70 dkg újkrumpli
- 2-3 ek olaj
- só, bors (vagy sült krumpli fűszersó)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A krumplikat jól átdörzsöltjük, nem hámozzuk, hisz még a bőrszerű héj nagyon könnyen leválik. Érdemes kesztyűben végezni, ha nem akarjuk, hogy megfogja a kezünket. Negyed cikkekre vágjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a krumplikat beleszórjuk, meghintjük kevéske sóval, borssal esetleg sült krumpli fűszersóval.
Meglocsoljuk 2-3 ek olajjal és alaposan átforgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a krumplikat.
A sütőbe toljuk és 180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. (A krumpli fajtája eltérő lehet, ezért érdemes egy villával ellenőrizni, hogy valóban átsültek-e az idő lejárta után.) Nem szükséges sem víz alá, sem alufóliával letakarni.
Nagyon szépen átsül. Egyáltalán nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


