Tepsiben sült újkrumpli recept

Hozzávalók:
- Kb. 70 dkg újkrumpli
- 2-3 ek olaj
- só, bors (vagy sült krumpli fűszersó)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A krumplikat jól átdörzsöltjük, nem hámozzuk, hisz még a bőrszerű héj nagyon könnyen leválik. Érdemes kesztyűben végezni, ha nem akarjuk, hogy megfogja a kezünket. Negyed cikkekre vágjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a krumplikat beleszórjuk, meghintjük kevéske sóval, borssal esetleg sült krumpli fűszersóval.
Meglocsoljuk 2-3 ek olajjal és alaposan átforgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a krumplikat.
A sütőbe toljuk és 180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. (A krumpli fajtája eltérő lehet, ezért érdemes egy villával ellenőrizni, hogy valóban átsültek-e az idő lejárta után.) Nem szükséges sem víz alá, sem alufóliával letakarni.
Nagyon szépen átsül. Egyáltalán nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »