Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A krumplikat jól átdörzsöltjük, nem hámozzuk, hisz még a bőrszerű héj nagyon könnyen leválik. Érdemes kesztyűben végezni, ha nem akarjuk, hogy megfogja a kezünket. Negyed cikkekre vágjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a krumplikat beleszórjuk, meghintjük kevéske sóval, borssal esetleg sült krumpli fűszersóval.
Meglocsoljuk 2-3 ek olajjal és alaposan átforgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a krumplikat.
A sütőbe toljuk és 180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. (A krumpli fajtája eltérő lehet, ezért érdemes egy villával ellenőrizni, hogy valóban átsültek-e az idő lejárta után.) Nem szükséges sem víz alá, sem alufóliával letakarni.
Nagyon szépen átsül. Egyáltalán nem szárad ki.