Tejszínben sült újkrumpli recept

Hozzávalók:
- 80 dkg újkrumpli
- 1 ek vaj/margarin
- 2 dl főzőtejszín
- 1 púpos ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk morzsolt majoránna
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 4 gerezd fokhagyma)
Elkészítése:
Az újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni.
Sós vízben éppen puhára főzzük.
A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőformát kikenünk vajjal/margarinnal. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a fűszereket.
A megfőtt krumplit leszűrjük, lecsepegtetjük, picit hagyjuk hűlni, majd az előkészített formába öntjük, a tetejére csorgatjuk a krémet ,és kicsit átforgatjuk, hogy minden krumplit bevonjon a tejszínes massza.
180 fokon hőlégkeveréssel 35-40 percet sütjük, míg a teteje elkezd szép színt kapni.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Most, hogy már a kertben is bőven van újkrumpli, igyekszem minél több módon elkészíteni. Lajos Mari receptjét alapul véve egy tejszínben sült változatot sütöttem (már másodszor). Igazán különleges, a krumpli az alatta lévő tejszínes szafttal izgalmas párost alkot.
A tejszínben sült újkrumpli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »