Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínben sült újkrumpli recept

Tejszínben sült újkrumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg újkrumpli
    • 1 ek vaj/margarin
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 púpos ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk morzsolt majoránna
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 4 gerezd fokhagyma)

    Elkészítése:

    Az újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni.
    Sós vízben éppen puhára főzzük.

    A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőformát kikenünk vajjal/margarinnal. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a fűszereket.

    A megfőtt krumplit leszűrjük, lecsepegtetjük, picit hagyjuk hűlni, majd az előkészített formába öntjük, a tetejére csorgatjuk a krémet ,és kicsit átforgatjuk, hogy minden krumplit bevonjon a tejszínes massza.

    180 fokon hőlégkeveréssel 35-40 percet sütjük, míg a teteje elkezd szép színt kapni.
    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Most, hogy már a kertben is bőven van újkrumpli, igyekszem minél több módon elkészíteni. Lajos Mari receptjét alapul véve egy tejszínben sült változatot sütöttem (már másodszor). Igazán különleges, a krumpli az alatta lévő tejszínes szafttal izgalmas párost alkot.

    A tejszínben sült újkrumpli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 123 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá