Tavaszi saláta recept
Hozzávalók:
Salátához:
1 kg burgonya
4 retek
4 közepes újhagyma
6 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl tejföl
6 ek majonéz
Díszítéshez:
1 közepes sárgarépa
2 koktélparadicsom
2 fekete olajbogyó
1 szál petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkockázzuk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk és vékony réteg tejföllel megkenjük.
A sárgarépát meghámozzuk és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval kivágjuk). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat és retek kockákkal csinosítjuk.
Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a virág szárát. A koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

