Tavaszi saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Salátához:

1 kg burgonya
4 retek
4 közepes újhagyma
6 főtt tojás
10 dkg sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl tejföl
6 ek majonéz

Díszítéshez:

1 közepes sárgarépa
2 koktélparadicsom
2 fekete olajbogyó
1 szál petrezselyem

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkockázzuk.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk.

Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.

A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk és vékony réteg tejföllel megkenjük.

A sárgarépát meghámozzuk és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval kivágjuk). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat és retek kockákkal csinosítjuk.

Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a virág szárát. A koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.