Sváb nudli recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sárga húsú, főtt és áttört burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg puha margarin
- 1 tk só
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj a pirításhoz
Elkészítése:
A főtt, áttört burgonyát még langyosan összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval, meg a puha margarinnal. Gyorsan kidolgozzuk, és szilárd, sima tésztává gyúrjuk.
A tésztából hosszú rudakat sodrunk ki, 5 cm-es darabokat vágunk belőle, és hegyes végű nudlikat sodrunk.
1 liter forrásban lévő sós vízben kifőzzük pár perc alatt, ezután egy serpenyőben forrósítunk olajat, és megpirítjuk rajta a nudlikat. Bármilyen húsétel mellé kínálhatjuk köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

