Sült zöldséges birsalma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 50 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 10 dkg dió
- 5 dkg vaj
- 1 kk szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy magas falú tepsi alját kivajazom, és meghámozott, 1 centi vastag krumpli karikákat rakok az aljára. Sózom, borsozom.
A megtisztított répákat is 1 cm vastagra szeletelem, elrendezem a krumplin, ezt is sózom, borsozom.
A birset alaposan megmosom, negyedelem, kivágom a magházat, kisebb darabokra vágom, és citromsavas vízben tartom addig, míg feldarabolom az összeset, majd elhelyezem a tepsiben. Megszórom őrölt szerecsendióval, de finomabb, ha frissen reszelem rá.
A diót durvára vágom, vagy műanyag fóliával befedve klopfolóval összetöröm. Rászórom a birsre, sózom, a maradék vajat rámorzsolom a tetejére, és lefedem alufóliával.
200 fokos kemencébe, vagy sütőbe tolom, és 1 óra alatt készre sütöm.
Sültek mellé kiváló, sós, pikáns köret.
A sült zöldséges birsalma kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »