Sült zöldséges birsalma recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 50 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 10 dkg dió
- 5 dkg vaj
- 1 kk szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy magas falú tepsi alját kivajazom, és meghámozott, 1 centi vastag krumpli karikákat rakok az aljára. Sózom, borsozom.
A megtisztított répákat is 1 cm vastagra szeletelem, elrendezem a krumplin, ezt is sózom, borsozom.
A birset alaposan megmosom, negyedelem, kivágom a magházat, kisebb darabokra vágom, és citromsavas vízben tartom addig, míg feldarabolom az összeset, majd elhelyezem a tepsiben. Megszórom őrölt szerecsendióval, de finomabb, ha frissen reszelem rá.
A diót durvára vágom, vagy műanyag fóliával befedve klopfolóval összetöröm. Rászórom a birsre, sózom, a maradék vajat rámorzsolom a tetejére, és lefedem alufóliával.
200 fokos kemencébe, vagy sütőbe tolom, és 1 óra alatt készre sütöm.
Sültek mellé kiváló, sós, pikáns köret.
A sült zöldséges birsalma kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g