Sült zöldséges birsalma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 50 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítése:

Egy magas falú tepsi alját kivajazom, és meghámozott, 1 centi vastag krumpli karikákat rakok az aljára. Sózom, borsozom.

A megtisztított répákat is 1 cm vastagra szeletelem, elrendezem a krumplin, ezt is sózom, borsozom.

A birset alaposan megmosom, negyedelem, kivágom a magházat, kisebb darabokra vágom, és citromsavas vízben tartom addig, míg feldarabolom az összeset, majd elhelyezem a tepsiben. Megszórom őrölt szerecsendióval, de finomabb, ha frissen reszelem rá.

A diót durvára vágom, vagy műanyag fóliával befedve klopfolóval összetöröm. Rászórom a birsre, sózom, a maradék vajat rámorzsolom a tetejére, és lefedem alufóliával.

200 fokos kemencébe, vagy sütőbe tolom, és 1 óra alatt készre sütöm.

Sültek mellé kiváló, sós, pikáns köret.