Sült krumpligolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes burgonya
- 5 kk kakukkfű
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 db chili
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, krumplipürét csinálunk belőle.
Ha kész a püré, én két felé szoktam szedni. Az egyikbe kakukkfüvet és füstölt sajtot keverek, a másikba szárított chilit. Ha már egy kicsit kihűlt a krumpli, kis golyókat formálunk belőle.
Majd a szokásos módon a golyókat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
Az így elkészült krumpligolyókat bő forró olajban kisütjük. Nem kell neki sok idő. Kb.: 1 perc, éppen, hogy megpiruljon. Ha tovább sütjük, akkor szétesnek a golyók.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »