Sült krumpligolyó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 közepes burgonya
- 5 kk kakukkfű
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 db chili
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, krumplipürét csinálunk belőle.
Ha kész a püré, én két felé szoktam szedni. Az egyikbe kakukkfüvet és füstölt sajtot keverek, a másikba szárított chilit. Ha már egy kicsit kihűlt a krumpli, kis golyókat formálunk belőle.
Majd a szokásos módon a golyókat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
Az így elkészült krumpligolyókat bő forró olajban kisütjük. Nem kell neki sok idő. Kb.: 1 perc, éppen, hogy megpiruljon. Ha tovább sütjük, akkor szétesnek a golyók.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.