Sült krumpligolyó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 közepes burgonya
  • 5 kk kakukkfű
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 db chili
  • 4 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, krumplipürét csinálunk belőle.

Ha kész a püré, én két felé szoktam szedni. Az egyikbe kakukkfüvet és füstölt sajtot keverek, a másikba szárított chilit. Ha már egy kicsit kihűlt a krumpli, kis golyókat formálunk belőle.

Majd a szokásos módon a golyókat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

Az így elkészült krumpligolyókat bő forró olajban kisütjük. Nem kell neki sok idő. Kb.: 1 perc, éppen, hogy megpiruljon. Ha tovább sütjük, akkor szétesnek a golyók.