Sült édesburgonya (köret) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes vagy nagyobbacska batáta
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A lila hagymát szintén megtisztítjuk, majd negyedeljük.
A fokhagyma gerezdeket is lehéjazzuk és egészben hagyjuk.
Az egészet egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kis olajat, alaposan összerázzuk, hogy az olaj mindenhol fedve a darabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük.
Vigyázzunk, ne égjenek meg, mert az édesburgonya különösen nem finom égetten.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

