Sült édesburgonya (köret) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes vagy nagyobbacska batáta
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A lila hagymát szintén megtisztítjuk, majd negyedeljük.
A fokhagyma gerezdeket is lehéjazzuk és egészben hagyjuk.
Az egészet egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kis olajat, alaposan összerázzuk, hogy az olaj mindenhol fedve a darabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük.
Vigyázzunk, ne égjenek meg, mert az édesburgonya különösen nem finom égetten.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »