Spenótos hercegnő burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 tk só
- 5 dkg vaj/margarin
- 25 dkg fagyasztott spenót
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat, és alaposan összekeverjük. A burgonyapüré masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
200-210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc).
Frissen, melegen tálaljuk sültek, párolt húsok, vagy halak mellé.
Tipp:
Elkészítése egyszerű, azonban nagyon látványos. Nagy valószínűséggel a spenótot nem szerető gyerek is szívesen fogja enni, mert a külseje ropogós, a belseje puha, a színe tavaszias :) Ha Liga margarinnal készítjük, tej-, és gluténmentes köretet kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »