Sajttal töltött rizsgolyók recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
14 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- kb. 200 g főtt rizs
- kb. 30 g kukorica konzerv
- 80 g trappista sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- ételízesítő
- kis csokor petrezselyem
- 2 maci sajt
Továbbá:
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A petrezselymet apróra vágjuk. A rizzsel, a felvert tojással és a többi hozzávalóval (a maci sajt kivételével) masszává gyúrjuk.
Zsemlemorzsával sűríthetünk rajta, ha szükséges. A macisajtot késsel kisebb darabokra vágjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, közepébe nyomjuk a maci sajtot, majd zsemlemorzsába hempergetjük.
Bő, forró olajban kisütjük, közepesnél kicsit kisebb lángon, hogy átsüljön rendesen.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Melegen a legfinomabb, mikor a sajt folyik a közepén. Tartármártás illik hozzá.
A sajttal töltött rizsgolyók kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 235 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.