Sajttal töltött rizsgolyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 200 g főtt rizs
- kb. 30 g kukorica konzerv
- 80 g trappista sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- ételízesítő
- kis csokor petrezselyem
- 2 maci sajt
Továbbá:
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A petrezselymet apróra vágjuk. A rizzsel, a felvert tojással és a többi hozzávalóval (a maci sajt kivételével) masszává gyúrjuk.
Zsemlemorzsával sűríthetünk rajta, ha szükséges. A macisajtot késsel kisebb darabokra vágjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, közepébe nyomjuk a maci sajtot, majd zsemlemorzsába hempergetjük.
Bő, forró olajban kisütjük, közepesnél kicsit kisebb lángon, hogy átsüljön rendesen.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Melegen a legfinomabb, mikor a sajt folyik a közepén. Tartármártás illik hozzá.
A sajttal töltött rizsgolyók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

