Sajttal töltött rizsgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
14 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • kb. 200 g főtt rizs
  • kb. 30 g kukorica konzerv
  • 80 g trappista sajt
  • 2 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • ételízesítő
  • kis csokor petrezselyem
  • 2 maci sajt

Továbbá:

  • zsemlemorzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A petrezselymet apróra vágjuk. A rizzsel, a felvert tojással és a többi hozzávalóval (a maci sajt kivételével) masszává gyúrjuk.

Zsemlemorzsával sűríthetünk rajta, ha szükséges. A macisajtot késsel kisebb darabokra vágjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, közepébe nyomjuk a maci sajtot, majd zsemlemorzsába hempergetjük.

Bő, forró olajban kisütjük, közepesnél kicsit kisebb lángon, hogy átsüljön rendesen.

Konyhai papírtörlőre szedjük.

Melegen a legfinomabb, mikor a sajt folyik a közepén. Tartármártás illik hozzá.