Rizsfőzés egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 1 húsleveskocka
Elkészítés:
A több vízben megmosott rizst az olajban megfuttatott hagymára öntjük, egy percig pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs, felengedjü
. A húsleveskockát beledobjuk és lefedve két percig forraljuk.
A lángot eloltjuk alatta, és a tetejére több rétegben konyharuhát borítunk. Az így tartósított melegben a rizs szépen megpuhul, megduzzad, és soha nem kozmál oda. ó
Tálalás előtt meg kell kóstolni, hogy elég sós-e, és ha kell, utánasózzuk
A rizst ízesíthetjük finomra vágott petrezselyemmel, curryporral, és keverhetünk közé a végén mazsolát, illetve lehéjazott mandulát is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »