Rizsfőzés egyszerűen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 1 húsleveskocka

Elkészítés:

A több vízben megmosott rizst az olajban megfuttatott hagymára öntjük, egy percig pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs, felengedjü

. A húsleveskockát beledobjuk és lefedve két percig forraljuk.

A lángot eloltjuk alatta, és a tetejére több rétegben konyharuhát borítunk. Az így tartósított melegben a rizs szépen megpuhul, megduzzad, és soha nem kozmál oda. ó

Tálalás előtt meg kell kóstolni, hogy elég sós-e, és ha kell, utánasózzuk

A rizst ízesíthetjük finomra vágott petrezselyemmel, curryporral, és keverhetünk közé a végén mazsolát, illetve lehéjazott mandulát is.