Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puliszka (alaprecept) recept

Puliszka (alaprecept)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg kukoricadara
    • 7 dl víz
    • vaj

    Elkészítése:

    A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

    Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítjuk, és 2-3 cm vastagra simítjuk.

    Amikor megdermedt, felszeleteljük.

    Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítjuk.

    Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.

    Tipp:

    A puliszkát, vagy mai divatos nevén a polentát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben. Készülhet sósan, vagy édesen, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.

    A puliszka (alaprecept) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 106 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá