Puliszka (alaprecept) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 7 dl víz
- só
- vaj
Elkészítése:
A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítjuk, és 2-3 cm vastagra simítjuk.
Amikor megdermedt, felszeleteljük.
Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítjuk.
Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.
Tipp:
A puliszkát, vagy mai divatos nevén a polentát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben. Készülhet sósan, vagy édesen, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.
A puliszka (alaprecept) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


