Puliszka (alaprecept) recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 7 dl víz
- só
- vaj
Elkészítése:
A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítjuk, és 2-3 cm vastagra simítjuk.
Amikor megdermedt, felszeleteljük.
Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítjuk.
Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.
Tipp:
A puliszkát, vagy mai divatos nevén a polentát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben. Készülhet sósan, vagy édesen, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.
A puliszka (alaprecept) kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 106 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.