Puliszka (alaprecept)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg kukoricadara
  • 7 dl víz
  • vaj

Elkészítése:

A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítjuk, és 2-3 cm vastagra simítjuk.

Amikor megdermedt, felszeleteljük.

Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítjuk.

Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.

Tipp:

A puliszkát, vagy mai divatos nevén a polentát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben. Készülhet sósan, vagy édesen, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.