Párolt káposzta vilmoskörtével, fehérborral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej káposzta
- 4 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 vilmoskörte
- 1 dl fehérbor
- 2 ek só
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 ek édesítőszer
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál borsikafű
- 1 kávéskanál mustár
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük (lehet gyalulni is), majd megsózzuk.
A hagymát vékonyra szeljük, a fokhagymákat a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.
Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd a köményt is hozzádjuk. Hozzáadjuk a káposztát (ha nem fér be egyszerre, nem kell kétségbe esni, mert a káposzta hamar összeesik és újabb adagot tehetünk a fazékba), várunk egy kicsit, hogy összeessen, majd felöntjük a borral, majd borsozzuk is.
A körtét megpucoljuk, felszeleteljük és a káposztához adjuk. Kakukkfűvel és csomborral ízesítjük. Minden káposztás étel barátja a csombor, mert a káposzta puffasztó hatását ellensúlyozza, különleges íze mellett. Vigyázzunk a mennyiségével, mert nagyon erőteljes íze van!
Adunk hozzá még mustárt és almaecetet is. Addig pároljuk, míg a káposzta zsemleszínű nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »