Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pacsa recept

Pacsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg burgonya
    • 2 kissebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi liszt amennyit felvesz
    • sütőpor
    • egy kis fokhagymapor (ízlés szerint)
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a sót, sütőport és annyi lisztet, hogy nagyon lágy tésztát kapjunk, de azért kézzel formálható legyen.

    Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, ha nagyon ragadna akkor beolajozzuk a kezünket és egy jó nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.

    Tipp:

    Tejfölös mártogatós illik hozzá, de egy tartalmas levessel is tökéletes párost alkot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá