Pacsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50-60 dkg burgonya
- 2 kissebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi liszt amennyit felvesz
- sütőpor
- só
- egy kis fokhagymapor (ízlés szerint)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a sót, sütőport és annyi lisztet, hogy nagyon lágy tésztát kapjunk, de azért kézzel formálható legyen.
Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, ha nagyon ragadna akkor beolajozzuk a kezünket és egy jó nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.
Tipp:
Tejfölös mártogatós illik hozzá, de egy tartalmas levessel is tökéletes párost alkot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »