Mézes párolt cékla recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek cukor
- 2 ek étolaj
- 3 ek ételecet (10 %-os)
- 2 ek méz
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A céklát meghámozom és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, köménnyel és mézzel, majd fedő nélkül puhára párolom.
Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »