Mézes párolt cékla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek cukor
  • 2 ek étolaj
  • 3 ek ételecet (10 %-os)
  • 2 ek méz
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A céklát meghámozom és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.

Mézes párolt cékla 003

A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, köménnyel és mézzel, majd fedő nélkül puhára párolom.

Mézes párolt cékla 011

Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.