Mézes cékla almával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 2 savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek cukor
- 2 ek étolaj
- 2 ek almaecet (6 %-os)
- 2 ek méz
- 1 kk édeskömény
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A céklát meghámozom, és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba, és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, édesköménnyel és mézzel, majd fedő alatt puhára párolom.
Amikor már majdnem puha, fedő nélkül elfőzöm a levét, végül belekeverem az apró kockára vágott almát. Pár percig állandó keverés mellett pirítom. Az almát nem párolom puhára, elég ha átveszi a cékla piros színét.
Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.
A mézes cékla almával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 71 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.