Mézes cékla almával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 2 savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek cukor
- 2 ek étolaj
- 2 ek almaecet (6 %-os)
- 2 ek méz
- 1 kk édeskömény
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A céklát meghámozom, és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba, és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, édesköménnyel és mézzel, majd fedő alatt puhára párolom.
Amikor már majdnem puha, fedő nélkül elfőzöm a levét, végül belekeverem az apró kockára vágott almát. Pár percig állandó keverés mellett pirítom. Az almát nem párolom puhára, elég ha átveszi a cékla piros színét.
Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.
A mézes cékla almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »

