Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes cékla almával recept

Mézes cékla almával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg cékla
    • 2 savanykás alma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek cukor
    • 2 ek étolaj
    • 2 ek almaecet (6 %-os)
    • 2 ek méz
    • 1 kk édeskömény
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A céklát meghámozom, és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba, és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.

    A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

    Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, édesköménnyel és mézzel, majd fedő alatt puhára párolom.

    Amikor már majdnem puha, fedő nélkül elfőzöm a levét, végül belekeverem az apró kockára vágott almát. Pár percig állandó keverés mellett pirítom. Az almát nem párolom puhára, elég ha átveszi a cékla piros színét.

    Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.

    A mézes cékla almával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 71 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá