Medvehagymás krumpligombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 kávéskanál ételízesítő
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, lisztet, sütőport, tojásokat, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát. Alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk a tésztából.
A gombócokat forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »