Medvehagymás krumpligombóc recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 kávéskanál ételízesítő
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, lisztet, sütőport, tojásokat, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát. Alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk a tésztából.
A gombócokat forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


