Medvehagymás krumpligombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, lisztet, sütőport, tojásokat, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát. Alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk a tésztából.

A gombócokat forró olajban kisütjük.