Kukoricadödölle recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 l víz
- só ízlés szerint
- 2 tk lestyán (szárított)
- 5 dkg sajt (reszelve)
- 3 dl tejföl
- metélő hagyma ízlés szerint
- 10 dkg sonka (apróra kockázva)
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá válik – még főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk – így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórunk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítjuk (saját zsiradéka elég), majd a tejfölbe kevés metélő hagymát keverünk. A puliszkát a hagymás tejföllel és a pirított sonkával tálalhatjuk.
Tipp:
Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.