Kukoricadödölle recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 l víz
- só ízlés szerint
- 2 tk lestyán (szárított)
- 5 dkg sajt (reszelve)
- 3 dl tejföl
- metélő hagyma ízlés szerint
- 10 dkg sonka (apróra kockázva)
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá válik – még főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk – így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórunk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítjuk (saját zsiradéka elég), majd a tejfölbe kevés metélő hagymát keverünk. A puliszkát a hagymás tejföllel és a pirított sonkával tálalhatjuk.
Tipp:
Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »