Kukoricadödölle recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- 15 dkg kukoricaliszt
- 1 l víz
- só ízlés szerint
- 2 tk lestyán (szárított)
- 5 dkg sajt (reszelve)
- 3 dl tejföl
- metélő hagyma ízlés szerint
- 10 dkg sonka (apróra kockázva)
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá válik – még főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk – így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórunk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítjuk (saját zsiradéka elég), majd a tejfölbe kevés metélő hagymát keverünk. A puliszkát a hagymás tejföllel és a pirított sonkával tálalhatjuk.
Tipp:
Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »