Kotlóstyúk krumplipüréből recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 3 tk só
A díszítéshez:
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes paradicsom
- 3 fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, összetörjük és a tejföllel jól kikeverjük.
Egy tányérra halmozzuk. A kezünkkel formázzuk a tyúk fejét és a kis csirkéket. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a tyúk és a csirkék taraja és a csőrük.
Az olajbogyóból apró darabokat vágunk, ezek lesznek a csirkék szeme. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkeket szeletelünk. Ezek lesznek a tyúk szárnyai és a farktollai. Petrezselyemzölddel körberakjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

