Kotlóstyúk krumplipüréből recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 3 tk só
A díszítéshez:
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes paradicsom
- 3 fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, összetörjük és a tejföllel jól kikeverjük.
Egy tányérra halmozzuk. A kezünkkel formázzuk a tyúk fejét és a kis csirkéket. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a tyúk és a csirkék taraja és a csőrük.
Az olajbogyóból apró darabokat vágunk, ezek lesznek a csirkék szeme. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkeket szeletelünk. Ezek lesznek a tyúk szárnyai és a farktollai. Petrezselyemzölddel körberakjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.