Knédli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke kb. felesen)
- 3,5 dl víz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 tk étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekevertem,majd felfuttattam. A lisztet egy kelesztőtálba tettem,hozzá kevertem a sót,bele ütöttem a tojást,hozzá adtam a megkelt élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztottam.
A tálat olajjal kikenjük a tésztát bele tesszük és olajjal lekentem. Duplájára kelesztettem.
Egy lábas aljába két ujjnyi vizet tettem,egy tészta kiszedő edényt tettem bele,az alját kibéleltem szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tészta gombócokat bele tettem.
3 db fért bele az edénybe és fedő alatt,nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok,knédli kész lett.
A fedőt “sütés” közben nem szabad levenni!!!!!!!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »