Kínai szezámmagos csirke zöldséges rizsgolyókkal recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 dl tej
- 4 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl ketchup
- 3 ek méz
- 1 nagy ek szezámmag
Zöldséges rizsgolyók
- 50 dkg karfiol
- 25 dkg rizs
- 2-3 répa
- só
- bors
- ételízesítő
- zsemlemorzsa
- olaj
- babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkemellet apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
Sűrű palacsinta tésztát készítünk a tejből, a lisztből, az olajból, a tojásból és sütőporból. Belemártogatjuk a csirkemellet, és forró olajban kisütjük.
Összekeverjük a mézet, a ketchupot, a szezámmagot, és még forrón megmártogatjuk benne a bundázott csirkemelleket.
Rizsgolyó készítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és puhára főzzük, majd villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A répával is ugyanígy járunk el.
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Tovább pirítjuk, utána felöntjük vízzel, és babérlevéllel, sóval, ételízesítővel ízesítjük. Puhára főzzük.
Amikor kész, minden hozzávalót összekeverünk, adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk.
Golyókat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Az olaj nagyon forró legyen, különben szétesnek a golyók.)
A kínai szezámmagos csirke zöldséges rizsgolyókkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 6 g