Hozzávalók:
Zöldséges rizsgolyók
Elkészítése:
A csirkemellet apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
Sűrű palacsinta tésztát készítünk a tejből, a lisztből, az olajból, a tojásból és sütőporból. Belemártogatjuk a csirkemellet, és forró olajban kisütjük.
Összekeverjük a mézet, a ketchupot, a szezámmagot, és még forrón megmártogatjuk benne a bundázott csirkemelleket.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és puhára főzzük, majd villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A répával is ugyanígy járunk el.
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Tovább pirítjuk, utána felöntjük vízzel, és babérlevéllel, sóval, ételízesítővel ízesítjük. Puhára főzzük.
Amikor kész, minden hozzávalót összekeverünk, adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk.
Golyókat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Az olaj nagyon forró legyen, különben szétesnek a golyók.)