Kelbimbós krumplipüré recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 45 dkg kelbimbó (mirelit)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 2 púpos ek vaj
- 3 púpos ek krémes tejföl
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.
Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

