Kelbimbós krumplipüré recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 45 dkg kelbimbó (mirelit)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 2 púpos ek vaj
- 3 púpos ek krémes tejföl
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.
Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »