Kelbimbós krumplipüré recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 45 dkg kelbimbó (mirelit)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 2 púpos ek vaj
- 3 púpos ek krémes tejföl
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.
Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »