Gránátalma chutney recept

Hozzávalók:
- 1 gránátalma
- 1 lila hagyma
- 3 ek málnapép (v. savanykás lekvár)
- gyömbér (1-1,5 cm)
- 0,5 citrom leve
- 3-4 ek méz
- olívaolaj
- só
- színes bors
- 1 mk őrölt koriander
Elkészítése:
A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével óvatosan kiszedjük a magokat. (A fehér hártyás részt teljesen eltávolítjuk.)
A hagymát és a gyömbért vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk, és addig pároljuk, míg a hagyma félpuha lesz.
Ekkor ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal, és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a málnapépet (v. ízlés szerinti savanykás lekvárt), a mézet, jól összekeverjük, és pár percig továbbfőzzük (közben kevergessük).
Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük, és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
Tálaláskor sült húsok, vagy rántott sajt mellé köretként kínáljuk.
A gránátalma chutney kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »