Gránátalma chutney

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 gránátalma
  • 1 lila hagyma
  • 3 ek málnapép (v. savanykás lekvár)
  • gyömbér (1-1,5 cm)
  • 0,5 citrom leve
  • 3-4 ek méz
  • olívaolaj
  • színes bors
  • 1 mk őrölt koriander

Elkészítése:

A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével óvatosan kiszedjük a magokat. (A fehér hártyás részt teljesen eltávolítjuk.)
A hagymát és a gyömbért vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk, és addig pároljuk, míg a hagyma félpuha lesz.

Ekkor ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal, és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a málnapépet (v. ízlés szerinti savanykás lekvárt), a mézet, jól összekeverjük, és pár percig továbbfőzzük (közben kevergessük).

Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük, és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálaláskor sült húsok, vagy rántott sajt mellé köretként kínáljuk.