Fokhagymás puliszka recept
Hozzávalók:
- 1 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg kukoricadara
- 7 dl víz
- 1 tk só
- zsír
Elkészítése:
A vizet sóval, az apróra felkockázott lilahagymával és szalonnával, a zúzott, vagy reszelt fokhagymával forrásig melegítem.
Amikor a víz felforr a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A tetejét elsimítom és hagyom kihűlni.
Amikor megdermedt, egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 1-2 cm vastagra felszeletelem.
Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

