Fokhagymás puliszka recept
Hozzávalók:
- 1 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg kukoricadara
- 7 dl víz
- 1 tk só
- zsír
Elkészítése:
A vizet sóval, az apróra felkockázott lilahagymával és szalonnával, a zúzott, vagy reszelt fokhagymával forrásig melegítem.
Amikor a víz felforr a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A tetejét elsimítom és hagyom kihűlni.
Amikor megdermedt, egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 1-2 cm vastagra felszeletelem.
Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

