Fokhagymás puliszka recept

Hozzávalók:
- 1 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg kukoricadara
- 7 dl víz
- 1 tk só
- zsír
Elkészítése:
A vizet sóval, az apróra felkockázott lilahagymával és szalonnával, a zúzott, vagy reszelt fokhagymával forrásig melegítem.
Amikor a víz felforr a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A tetejét elsimítom és hagyom kihűlni.
Amikor megdermedt, egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 1-2 cm vastagra felszeletelem.
Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »