Fokhagymás puliszka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fokhagymás puliszka

Hozzávalók:

  • 1 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg kukoricadara
  • 7 dl víz
  • 1 tk só
  • zsír

Elkészítése:

A vizet sóval, az apróra felkockázott lilahagymával és szalonnával, a zúzott, vagy reszelt fokhagymával forrásig melegítem.

Amikor a víz felforr a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.

A tetejét elsimítom és hagyom kihűlni.

Amikor megdermedt, egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 1-2 cm vastagra felszeletelem.

Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítom.