Dödölle recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- liszt
- zsiradék
- só
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, karikákra vágom, majd készre főzöm. Leöntöm róla a főzővizet, de kb. egy ujjnyit az edény alján hagyok belőle. Ezután visszateszem a tűzhelyre és megszórom 4-5 kanál liszttel.
Egy burgonyatörővel összetöröm a burgonyát, de közben főzöm tovább, így a liszt belefől a burgonyába és az egész massza keményebb lesz.
Egy tepsit felteszek a tűzhelyre, majd zsiradékot hevítek fel benne, ebbe szaggatom bele egy kanállal a dödölléket.
Kb. 10 percig sütöm közepes lángon a tepsi dödöllét, ekkor beteszem a sütőbe, ahol meg is pirítom őket.
A végére a dödöllék felszívják a zsírt és szépen meg is pirulnak.
Tipp:
Főleg pörköltfélék mellé kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


