Dödölle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • liszt
  • zsiradék

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, karikákra vágom, majd készre főzöm. Leöntöm róla a főzővizet, de kb. egy ujjnyit az edény alján hagyok belőle. Ezután visszateszem a tűzhelyre és megszórom 4-5 kanál liszttel.

Egy burgonyatörővel összetöröm a burgonyát, de közben főzöm tovább, így a liszt belefől a burgonyába és az egész massza keményebb lesz.

Egy tepsit felteszek a tűzhelyre, majd zsiradékot hevítek fel benne, ebbe szaggatom bele egy kanállal a dödölléket.

Kb. 10 percig sütöm közepes lángon a tepsi dödöllét, ekkor beteszem a sütőbe, ahol meg is pirítom őket.

A végére a dödöllék felszívják a zsírt és szépen meg is pirulnak.

Tipp:

Főleg pörköltfélék mellé kínálom.