Cukkiniból “tökfőzelék” recept

Hozzávalók:
- 1kg cukkini
- 1 nagy csokor kapor,de szárított is megfelel 3-4 ek.
- 2 db kisebb zöldpaprika és paradicsom
- 1 nagy fej hagyma vagy 2 kisebb
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- tejföl
- só
- pirospaprika
- liszt
Elkészítése:
A cukkinikat megtisztítom, végüket levágom és egy tálba lereszelem, majd jól besózom, félreteszem kb. fél órára.
Közben megtisztítom a fokhagymát és a hagymát, paradicsomot, paprikát, mindent felszeletelek és forró olajban elkezdem fonnyasztani a hagymát, fokhagymát, rádobom a paradicsomot paprikát is és végül a jól kinyomkodott cukkinit a végén. Tetejére rászórom az apróra szétvágott kaprot és jól összekeverem.
Egy pohár vízzel felöntöm és gyakori keverés mellett jó 1o percig főzöm közepes lángon.
Megszórom a tetejét pirospaprikával, összekeverem, majd egy kanál liszttel elkevert félpohárnyi tejföllel behabarom.
Rántott hús mellé vagy pörkölttel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »