Cukkiniból “tökfőzelék” recept
Hozzávalók:
- 1kg cukkini
- 1 nagy csokor kapor,de szárított is megfelel 3-4 ek.
- 2 db kisebb zöldpaprika és paradicsom
- 1 nagy fej hagyma vagy 2 kisebb
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- tejföl
- só
- pirospaprika
- liszt
Elkészítése:
A cukkinikat megtisztítom, végüket levágom és egy tálba lereszelem, majd jól besózom, félreteszem kb. fél órára.
Közben megtisztítom a fokhagymát és a hagymát, paradicsomot, paprikát, mindent felszeletelek és forró olajban elkezdem fonnyasztani a hagymát, fokhagymát, rádobom a paradicsomot paprikát is és végül a jól kinyomkodott cukkinit a végén. Tetejére rászórom az apróra szétvágott kaprot és jól összekeverem.
Egy pohár vízzel felöntöm és gyakori keverés mellett jó 1o percig főzöm közepes lángon.
Megszórom a tetejét pirospaprikával, összekeverem, majd egy kanál liszttel elkevert félpohárnyi tejföllel behabarom.
Rántott hús mellé vagy pörkölttel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

