Csibés krumplipüré recept
Hozzávalók:
A püréhez:
- 1 kg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 5 dkg margarin
A díszítéshez
- 1 db fekete olajbogyó
- 1 közepes db paradicsom
- 1 közepes db lila hagyma
- 6 szál snidling
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízbe feltesszük főzni. Amikor megfőtt leszűrjük, és kikeverjük a tejföllel és a margarinnal.
Egy tányérra halmozzuk, és csibe formát alakítunk ki belőle. Az olajbogyót kettévágjuk (ezek lesznek a szemei).
Snidling a szempillája. Paradicsomból kis cikkeket vágunk (ezek lesznek a csibe szája és a taraja). Lila hagymából egy szelet a szárnya. Fodros petrezselyemmel díszíthető az alja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »



