Csibés krumplipüré recept

Hozzávalók:
A püréhez:
- 1 kg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 5 dkg margarin
A díszítéshez
- 1 db fekete olajbogyó
- 1 közepes db paradicsom
- 1 közepes db lila hagyma
- 6 szál snidling
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízbe feltesszük főzni. Amikor megfőtt leszűrjük, és kikeverjük a tejföllel és a margarinnal.
Egy tányérra halmozzuk, és csibe formát alakítunk ki belőle. Az olajbogyót kettévágjuk (ezek lesznek a szemei).
Snidling a szempillája. Paradicsomból kis cikkeket vágunk (ezek lesznek a csibe szája és a taraja). Lila hagymából egy szelet a szárnya. Fodros petrezselyemmel díszíthető az alja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »