Burgonyás csicsókapüré recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csicsóka
- 40 dkg burgonya
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 1 ek tejföl
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Alaposan összekeverjük.
Melegen, bundás- és sült húsokhoz kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

