Burgonyás csicsókapüré recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 70 dkg csicsóka
- 40 dkg burgonya
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 1 ek tejföl
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Alaposan összekeverjük.
Melegen, bundás- és sült húsokhoz kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.