Burgonya fánk recept
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- kb 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál olaj
- só
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, fél dl tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat és ujjnyi vastagra nyújtva, pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle.
1 órán keresztül langyos helyen, letakarva kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepes tűzön kisütjük.
A kis fánkok nagyon megdagadnak, gömbölyűvé válnak és ha elég helyük van hozzá, maguktól fordulnak meg az olajban. Bármilyen főtt hússal, mártással tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

