Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmás párolt káposzta recept

Birsalmás párolt káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 2 db birsalma
    • 1 db vöröshagyma
    • 3-4 ek méz
    • 2 db babérlevél
    • 1-2 tk köménymag
    • 1-1,5 dl fehérbor
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A káposztát vágjuk vékonyra, majd szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy levet engedjen.

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A birsalmát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le.

    Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után csorgassuk hozzá a mézet, és karamellizáljuk aranybarnára.

    Ezután nyomkodjuk ki a káposztát, majd adjuk hozzá a megkaramellizált mézes-hagymához. Keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, ízlés szerint még cukorral, és tegyük bele a babérlevelet is. Ezután öntsük fel a borral, keverjük jól össze, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára. (párolás közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesítsünk utána)

    Az elkészült káposztát sültek mellé kínáljuk. Ízlés szerint akár rétesbe is tölthetjük, vagy egy ropogós tésztájú samosa tölteléke is lehet.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá