Birsalmás párolt káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 2 db birsalma
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 ek méz
- 2 db babérlevél
- 1-2 tk köménymag
- 1-1,5 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- só
Elkészítése:
A káposztát vágjuk vékonyra, majd szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy levet engedjen.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A birsalmát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után csorgassuk hozzá a mézet, és karamellizáljuk aranybarnára.
Ezután nyomkodjuk ki a káposztát, majd adjuk hozzá a megkaramellizált mézes-hagymához. Keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, ízlés szerint még cukorral, és tegyük bele a babérlevelet is. Ezután öntsük fel a borral, keverjük jól össze, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára. (párolás közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesítsünk utána)
Az elkészült káposztát sültek mellé kínáljuk. Ízlés szerint akár rétesbe is tölthetjük, vagy egy ropogós tésztájú samosa tölteléke is lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »