Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fejes káposzta
- 2 sárgarépa
- 2 ek cukor
- 2 ek kacsazsír (libazsír, tyúkzsír)
- 2 ek méz
- 2 marék friss bazsalikom
- 1 ek tárkony ecet 6%
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A káposztát nyolc felé vágom, kivágom a torzsáját és vékonyra szeletelem. A répát tetszőlegesen felaprítom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom) a zsíron, majd hozzáadom a káposztát és répát, sózom, ízesítem a mézzel, tárkony ecettel és fedő alatt puhára párolom.
A vége felé fedő nélkül elfőzöm a levét, majd megszórom az összevágott bazsalikommal, elkeverem és tálalom.
A bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

