Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 fejes káposzta
- 2 sárgarépa
- 2 ek cukor
- 2 ek kacsazsír (libazsír, tyúkzsír)
- 2 ek méz
- 2 marék friss bazsalikom
- 1 ek tárkony ecet 6%
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A káposztát nyolc felé vágom, kivágom a torzsáját és vékonyra szeletelem. A répát tetszőlegesen felaprítom.
A cukrot megpirítom (karamellízálom) a zsíron, majd hozzáadom a káposztát és répát, sózom, ízesítem a mézzel, tárkony ecettel és fedő alatt puhára párolom.
A vége felé fedő nélkül elfőzöm a levét, majd megszórom az összevágott bazsalikommal, elkeverem és tálalom.
A bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 77 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.