Babos káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 babérlevél
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A káposztát vízben babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük, 2 dl-t félreteszünk a levéből.
A hagymát vékonyra szeletelve üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bacont, majd átpirítjuk, de nem pörcösre. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, átforgatjuk és a félretett léből keveset teszünk rá, átforraljuk, végül beletesszük a leszűrt babkonzervet.
Tipp:
Sült és grillezett húsokhoz, disznótoroshoz köretként tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »