Babos káposzta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 babérlevél
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A káposztát vízben babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük, 2 dl-t félreteszünk a levéből.
A hagymát vékonyra szeletelve üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bacont, majd átpirítjuk, de nem pörcösre. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, átforgatjuk és a félretett léből keveset teszünk rá, átforraljuk, végül beletesszük a leszűrt babkonzervet.
Tipp:
Sült és grillezett húsokhoz, disznótoroshoz köretként tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.