Almás párolt lilakáposzta recept

Hozzávalók:
- 1 fej lilakáposzta
- 4 db alma vagy birsalma
- 1 fej vöröshagyma
- csipetnyi őrölt köménymag (elhagyható)
- 1-2 ek cukor vagy édesítőszer
- 1 ek liba vagy kacsazsír
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk,hozzátesszük a cukrot és kicsit meg karamellizáljuk, majd beletesszük a vékonyra gyalult káposztát.Addig kevergetjük míg kicsit összeesik.Ekkor ecetezzük,beletesszük az őrölt köményt,reszelt almát.Kevés vizet öntünk alá fedőt teszünk rá és készre pároljuk.Vizet ha kell pótoljunk alá de a végére pároljuk el alóla az összeset.Ha cukor helyett édesítőszert használunk azt a végén tegyük bele.
Remekül illik a sült húsokhoz és a marhapörkölt mellé is vagy csak úgy magában is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »