Tejszínes krémlikőr házilag recept
Hozzávalók:
- 2 dl whiskey
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vanília, csokoládé vagy mogyoró)
- 500 ml tej
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
Elkészítése:
A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a legvégén pedig a whiskyt is.
Az elkészült italt üvegekbe töltjük, és hűtőben tartjuk.
Időnként rázzuk össze a likőrünket!
Tipp:
Ha cukrozott habtejszínnel (cukrászhab) dolgozunk, csökkentsük a cukor mennyiségét. Kb. 15 dkg elegendő lesz.
A likőrt bármilyen ízű pudingporból készíthetjük. Én a legtöbbször mogyoró, csoki és vanília ízűt szoktam készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »

