Tejszínes krémlikőr házilag recept

Hozzávalók:
- 2 dl whiskey
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vanília, csokoládé vagy mogyoró)
- 500 ml tej
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
Elkészítése:
A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a legvégén pedig a whiskyt is.
Az elkészült italt üvegekbe töltjük, és hűtőben tartjuk.
Időnként rázzuk össze a likőrünket!
Tipp:
Ha cukrozott habtejszínnel (cukrászhab) dolgozunk, csökkentsük a cukor mennyiségét. Kb. 15 dkg elegendő lesz.
A likőrt bármilyen ízű pudingporból készíthetjük. Én a legtöbbször mogyoró, csoki és vanília ízűt szoktam készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »