Tejszínes krémlikőr házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl whiskey
  • 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vanília, csokoládé vagy mogyoró)
  • 500 ml tej
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor

Elkészítése:

A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a legvégén pedig a whiskyt is.

Az elkészült italt üvegekbe töltjük, és hűtőben tartjuk.

Időnként rázzuk össze a likőrünket!

Tipp:

Ha cukrozott habtejszínnel (cukrászhab) dolgozunk, csökkentsük a cukor mennyiségét. Kb. 15 dkg elegendő lesz.

A likőrt bármilyen ízű pudingporból készíthetjük. Én a legtöbbször mogyoró, csoki és vanília ízűt szoktam készíteni.